Segmentale Massagetherapie

Segmentale massage is een therapeutische massage die gericht is op het behandelen van klachten.
Er wordt gebruik gemaakt van therapeutische massagetechnieken en manipulaties, die buiten het gebied van klassieke massage en sportmassage vallen. Er wordt voornamelijk ingewerkt op het bindweefsel en de fascia.
Segmentale massage is gebaseerd op de segmentenleer:
Uit het ruggenmerg komen allemaal zenuwen, elke zenuw bestuurt een stukje huid, spier, bot en orgaan. Zo’n geheel die wordt aangestuurd door dezelfde zenuw wordt een metameer genoemd.
Als er een klacht is aan één onderdeel van het metameer heeft dat vaak ook invloed op de andere onderdelen. Door in een bepaald segment te masseren, beïnvloed je het hele metameer, en dan kan ook het betreffende orgaan weer beter gaan functioneren.

Wat doet segmentale massagetherapie?

Segmentale massage zorgt ervoor dat de balans in een metameer wordt hersteld door van buitenaf het metameer te beïnvloeden. Hierdoor gaat het hele metameer beter functioneren. Dit uit zich in meer vitaliteit en betere weerstand tegen invloeden van buitenaf, het afweersysteem wordt versterkt.
Je komt letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

Wanneer segmentale massagetherapie?

Segmentale massage kan therapeutisch ingezet worden bij diverse klachten, zoals maagklachten, prikkelbare darm, menstruatie-klachten, en ook bij alle stress-gerelateerde klachten.

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

15 + 4 =