Wat zegt jouw paard over hoe het voelt als jij rijdt?

Het paard moet soepel en vrij onder de ruiter kunnen bewegen, maar dat lukt alleen als ook de ruiter zelf soepel en vrij kan bewegen. Om goed te kunnen paardrijden is het belangrijk dat je eigen lichaam goed in balans is. 

Laat je spanning los

Spanning in het lichaam kan o.a. ontstaan door een verkeerde houding, hoge werkdruk en opgekropte emoties. In het dagelijkse leven ben je je meestal niet of nauwelijks bewust van je eigen lichaam en houding. Dat is maar goed ook, want zo kun je je aandacht besteden aan wat je te doen hebt. Maar hierdoor merk je opgebouwde spanning in het lichaam ook niet op. Pas als je hierdoor klachten krijgt, word je je er bewust van.

Paardrijden

Bij het paardrijden kan (onbewust) opgebouwde spanning erg vervelend zijn en goede prestaties in de weg staan. Paarden zijn erg gevoelig en merken de spanning vaak gelijk op. Dit is handig, omdat je paard daardoor op de kleinste hulpen kan reageren. Het is minder handig als je jezelf niet bewust bent van je spanning en de spanning die je daardoor misschien bij je paard creëert.

Daarom is het erg goed om af en toe eens een “check-up” te doen van je eigen lichaam.

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

6 + 14 =

Anna Bron

Anna Bron

Soma therapeut en physis specialist