• Blijf op de hoogte!

  meld je hier aan en ontvang het laatste nieuws via e-mail

  Sign up

 • Shiatsu zweverig?

  Als nuchtere Fries hoef je van mij geen zweverige verhalen te verwachten. Ik behandel vanuit logisch inzicht, maar heb mijn gevoel dusdanig ontwikkeld, dat ik ook effectief gebruik maak van mijn intuïtie. Zelf houd ik ervan om te weten waaróm iets werkt, maar ik heb ook ontdekt dat het soms belangrijker is dát het werkt.

 • Het unieke van mijn werkwijze is vooral de tijd en aandacht voor de persoon en de behandeling. Bij veel andere therapieën is het consult maar 30 minuten of korter. Veel mensen kunnen in zo'n korte tijd niet helemaal "loslaten". De behandeling bij mij duurt ongeveer een uur. Hierdoor kunnen lichaam en geest optimaal ontspannen, waardoor het zenuwstelsel beter in staat is om therapeutische prikkels te verwerken. Dit maakt de behandeling veel effectiever en minder pijnlijk!

  Ik weet intussen dat mijn behandelingen helpen en mocht dat niet zo zijn, dan heb je in ieder geval een uur kunnen genieten van de behandeling, want ik hoor zonder uitzondering van mijn cliënten dat de behandelingen erg prettig zijn.

 • Iedere persoon reageert op zijn eigen manier op de behandelingen. Dit maakt dat het belangrijk is om de behandeling per persoon te bepalen.

  Om toch een indruk te geven van mijn manier van werken in de praktijk staat hieronder een korte uitleg.

 • Consult en aantal behandelingen

  Bij het eerste consult wordt altijd een intake-gesprek gehouden, zodat ik een goed beeld krijg van de klachten en misschien wel het belangrijkste: de persoon achter de klachten.

  De behandeling wordt grotendeels gebaseerd op deze intake. Uiteraard volgt na het gesprek direct de 1e behandeling. De 1e behandeling is meestal op de massagetafel.

  Bij vervolgbehandelingen wordt altijd (kort) teruggekoppeld naar de vorige behandeling en zo kan tussentijds de werkwijze weer aangepast worden naar behoefte.

  Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de omstandigheden.

  Bij klachten die al langere tijd bestaan adviseer ik meestal om in ieder geval 4 behandelingen kort achterelkaar te doen en dan te bekijken wat de resultaten zijn. In sommige gevallen zijn de klachten al eerder verholpen.

  Bij chronische of steeds terugkomende klachten is in de praktijk vaak lonend om na de acute fase periodiek terug te komen. Veel cliënten kunnen op die manier langdurig klachtenvrij blijven. Dit is dan vaak met tussenpozen van 4-6 weken.

  Uiteraard zijn dit alleen adviezen en is dit niet verplicht.

 • Behandeltype/soort

  Globaal gezien zijn er 3 verschillende types behandelingen:

  1. Op de tafel
  Deze behandeling gebruik ik in de praktijk het meest bij klachtgerichte behandelingen. Op de tafel heb ik de breedste behandelmogelijkheden. Diverse verschillende technieken kunnen worden gecombineerd om tot een optimale behandeling te komen. 

  2. Op de mat/ Zen-shiatsu (gekleed)
  Deze behandeling zet ik vaak in bij psychosomatische klachten, oftewel klachten waarbij de geestelijke gesteldheid een grote rol speelt. Ook bij mensen waarbij de behandeling op de tafel een te heftige reactie van het lichaam uitlokt is deze behandeling erg geschikt. Verder gebruik ik deze behandeling graag bij ruiters die meer lichaamsbewustzijn willen en vind ik het een fijne behandelmethode voor mensen die al relatief soepel zijn, omdat het op de mat beter mogelijk is om grotere strekkingen en rotaties te maken.

  3. Op de massagestoel/stoelshiatsu (gekleed)
  Deze behandeling is geschikt voor preventieve behandelingen en in combinatie met een andere behandelvorm. Ook is het erg geschikt om op locatie uit te voeren.