Werkwijze

Bij het eerste consult wordt altijd een intake-gesprek gehouden, zodat ik een goed beeld krijg van de klachten en misschien wel het belangrijkste: de persoon achter de klachten.

De behandeling wordt grotendeels gebaseerd op deze intake. Na het gesprek volgt direct de 1e behandeling. Alle consulten duren ongeveer een uur. 

Bij vervolgbehandelingen wordt altijd teruggekoppeld naar de vorige behandeling en zo kan tussentijds de werkwijze weer aangepast worden naar behoefte. Bij de behandeling maak ik gebruik van Shiatsu, maar ook van verschillende andere methodes, hier kun je daar maar over lezen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de omstandigheden, maar met nieuwe cliënten maak ik het liefst direct 3 afspraken, zodat de tijd tussen de behandeling niet te lang wordt om effectief te zijn. 

Bij klachten die al langere tijd bestaan adviseer ik meestal om in ieder geval 4 behandelingen kort achterelkaar te doen en dan te bekijken wat de resultaten zijn. In sommige gevallen zijn de klachten al eerder verholpen. 

Bij chronische of steeds terugkomende klachten is in de praktijk vaak lonend om na de acute fase periodiek terug te komen. Veel cliënten kunnen op die manier langdurig klachtenvrij blijven. Dit is dan vaak met tussenpozen van 4-8 weken, afhankelijk van de klachten. 

Ook komen veel mensen bijvoorbeeld eens per kwartaal voor een “APK-tje”, dat kan een hele fijne manier zijn om goed voor jezelf te zorgen en klachten te voorkomen. 

Shiatsu zweverig?

Als nuchtere Fries hoef je van mij geen zweverige verhalen te verwachten. Ik behandel vanuit logisch inzicht, maar heb mijn gevoel dusdanig ontwikkeld, dat ik ook effectief gebruik maak van mijn intuïtie. Zelf houd ik ervan om te weten waaróm iets werkt, maar ik heb ook ontdekt dat het soms belangrijker is dát het werkt.

Het unieke van mijn werkwijze is vooral de tijd en aandacht voor de persoon en de behandeling. Bij veel andere therapieën is het consult maar 30 minuten of korter. Veel mensen kunnen in zo’n korte tijd niet helemaal “loslaten”. De behandeling bij mij duurt ongeveer een uur. Hierdoor kunnen lichaam en geest optimaal ontspannen, waardoor het zenuwstelsel beter in staat is om therapeutische prikkels te verwerken. Dit maakt de behandeling veel effectiever en minder pijnlijk!

Ik weet intussen dat mijn behandelingen helpen en mocht dat niet zo zijn, dan heb je in ieder geval een uur kunnen genieten van de behandeling, want ik hoor zonder uitzondering van mijn cliënten dat de behandelingen erg prettig zijn.

Iedere persoon reageert op zijn eigen manier op de behandelingen. Dit maakt dat het belangrijk is om de behandeling per persoon te bepalen.

Meer over de methodes die ik gebruik vind je hier

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

3 + 15 =

Anna Bron

Anna Bron

Soma therapeut en physis specialist