Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

De meeste mensen vinden de weg naar mijn praktijk als ze ergens last van hebben. De behandeling is er dan op gericht om zo snel mogelijk te herstellen en weer normaal te kunnen functioneren. Maar behalve bij klachten denk ik dat een regelmatige behandeling bijdraagt aan een gezonder en vitaler leven. 

Vooral als je het moeilijk vindt om te luisteren naar je lichaam, vaak over je grens gaat, zwaar werk hebt of jezelf geen rust gunt, dan is het erg goed  om bijvoorbeeld 1x per maand een massage te plannen. Zo leer je je lijf weer voelen en te herkennen wanneer je even rustig aan moet doen om klachten te voorkomen. 

De behandelingen in mijn praktijk, zoals shiatsu, massage en guasha versterken je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor stress, blessures en andere kwaaltjes. Tijdens de behandeling worden kleine probleempjes vroegtijdig opgespoord en zo worden grotere problemen voorkomen. Je blijft dus beter in balans en kunt daarom beter tegen een stootje!

Hoe ontstaan (stress) klachten?

Om gezond te blijven is het belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn. Dit klinkt een beetje vaag, maar het houdt vooral in dat er een (schommelende) balans is tussen werk en privé, inspanning en ontspanning, gezond eten en snoepen. Als alles goed in balans is, dan is je weerstand het hoogst en voel je je het fitst.

Soms raak je uit balans door te weinig slaap, piekeren, emotionele gebeurtenissen, ongezond eten of teveel werk. In dat geval voel je je minder fit en moet je een pas op de plaats maken. Maar als je dat niet doet en je gaat te lang door in onbalans, dan vind je geen herstel meer en zo ontstaan (stressgerelateerde) klachten.

Het is dus verstandig om ook zoveel mogelijk balans in je leefstijl aan te brengen, zoals gezond eten, genoeg slaap, beweging en ontspanning. Ook daarin kan ik je ondersteunen.

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

6 + 1 =

Anna Bron

Anna Bron

Soma therapeut en physis specialist