Cupping

Bij cupping worden er cups op je huid gezet die vacuüm zuigen. De huid trekt door deze zuigkracht omhoog in de cup. Hier zijn verschillende technieken en vormen voor. Ik heb het cuppen geleerd met glazen cups en vuur, maar ook gewerkt met pompjes en knijpcups. In de praktijk gebruik ik het liefst siliconencups die ik handmatig vacuüm knijp. Hiermee kan ik goed zien wat er onder de cup gebeurt en makkelijk de zuigkracht bijstellen, bovendien valt een siliconencup niet kapot als deze per ongeluk valt.

Wanneer Cupping?

Cupping kan worden ingezet bij bijna alle pijnklachten en om het lichaam aan te zetten tot herstel. Bij spier en peesklachten, om de fascia en het lymfesysteem te stimuleren, de huid te verbeteren. Op triggerpoints, littekens en huidverklevingen.

Wat doet Cupping?

Door de zuigkracht trekt de huid omhoog in de cup, het trekt de weefsels daardoor wat uitelkaar, zodat verklevingen opgelost worden. Er ontstaat daardoor meer ruimte, waar het vocht en bloed aantrekt. Door de veranderde druk op de weefsels zet je hele systeem in werking en geeft het je lichaam een stevige prikkel om afvalstoffen op te ruimen. Daarnaast wordt hierdoor de fascia en de spieren geprikkeld om de spanning als het ware te “resetten”. Hierdoor voel je na de behandeling vaak letterlijk meer ruimte en minder pijn in je lijf.

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

4 + 12 =