Stressvrij de zomer door met Shiatsu

Waar je eerst uitkeek naar een zomer vol leuke plannen en afspraken, ziet het er nu ineens heel anders uit. De huidige situatie kan bovendien veel stress en onzekerheid geven. Dat merk je in je lichaam. Door langdurige stress kun je vervelende (pijn)klachten krijgen. Shiatsu massage zorgt dat je lichaam en geest de spanning los kan laten. Zo kom je weer in de herstelmodus en worden je klachten een stuk minder. 

Onzekerheid en spanning

Het is moeilijk om in deze Corona-tijd ontspanning te vinden. Je kampt met onzekerheid over hoe de zomer eruit komt te zien en hoe je nu jouw leven moet leiden. En dat leven staat ondertussen niet stil. Je balanceert nog steeds thuis, werk, vrienden in een situatie die voor iedereen onbekend is.  Het is ook wel spannend. Wel of niet op vakantie? Hoe komt het en hoe moet het verder? 

Rustig en vrij

Die stress kun je ook voelen in je lichaam. Je nek doet zeer, je hebt hoofdpijn en zit niet lekker in je vel. Door stress maakt je lichaam meer cortisol aan, dat is in eerste instantie nuttig, maar bij langdurige stress krijg je hier klachten van. Je slaapt slechter, wordt prikkelbaar en voelt je gejaagd. Het is van belang om op tijd actie te ondernemen met deze klachten.

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Voor het verminderen van je klachten is een Shiatsu massage een goed optie. Shiatsu is een Japanse massagetechniek die wordt ingezet om het lichaam en geest in balans te brengen. Ook is het een manuele therapie, wat betekent dat de therapeut het met de handen, duimen, palmen en ellebogen uitvoert. Door specifieke drukpunten aan te raken, wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam aangewakkerd. Daarnaast is een shiatsu massage ook nog eens erg ontspannend. Beide elementen zorgen er samen voor dat je lichaam de spanning los kan laten en de klachten zullen verminderen.

Hoe verloopt een behandeling?

Voordat de shiatsu massage begint, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Hier wordt gevraagd naar je gezondheid, klachten, jouw wensen en verwachtingen. Dit vormt de basis van de behandeling. Vervolgens vraagt de therapeut je plaats te nemen op een tafel of een futon. Tijdens de behandeling oefent de therapeut druk uit op punten waar de klacht(en) zitten, maar ook de rest van je lichaam wordt in de massage meegenomen. De oorzaak van de klachten kan namelijk op een andere plek zitten, dan waar je de pijn voelt. Je ligpositie wisselt af van je buik, rug en eventueel je zij. De behandeling duurt ongeveer een uur. De massage kan op sommige plekken een beetje gevoelig zijn, maar Shiatsu is geen pijnlijke therapie. Na een massage kun je je wat moe voelen, je lichaam gaat dan aan de slag met de therapeutische prikkels. Vaak merk je al na een paar behandelingen dat je meer energie krijgt, minder klachten hebt en beter in je vel zit.

De rust terug vinden

Anna Bron, die haar eigen praktijk voor manuele therapie heeft in Drachtstercompagnie, zag verschillende keren dat de klachten van klanten na een aantal behandelingen flink minder waren geworden. ‘Het is mooi om mee te maken hoe iemand met stressklachten binnenkomt en gedurende een paar massages langzaam de rust terug kan vinden. Het komt vooral omdat jij bij een shiatsu massage even helemaal centraal staat. Ik vraag altijd eerst naar je klachten en iets over jezelf, als je het daar over wilt hebben. Dan kan ik aan de slag met de massage die specifiek gericht op jouw klachten en hulpvraag is. Geen enkele massage is hetzelfde, per klacht verschillen de drukpunten en iedere klacht op zichzelf kan ook weer net anders in elkaar steken.’

 

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

2 + 3 =

Share This