Nieuw jaar, nieuwe voornemens: meer tijd voor jezelf!

Het vuurwerk knalde de lucht in en het nieuwe jaar ging van start. Tijd om ook zelf een nieuwe start te maken. 2020 kan het jaar zijn waarin je je best gaat doen om niet meer te eindigen met je lijf vol stress. Pak dit jaar meer tijd voor jezelf door leuke hobby’s en uitjes in te plannen. Of kom helemaal tot rust met een ontspannende massage.

Een nieuwe start

Het is januari, de tijd waarin veel mensen alles op alles zetten om een nieuwe start te maken. De goede voornemens vliegen je om de oren. De een wil dit jaar echt stoppen met het drinken van alcohol, de ander wil gezonder eten. De sportscholen zitten in januari bomvol met mensen die de stap hebben gezet dit jaar echt gezonder te gaan leven. Iedereen doet zijn of haar uiterste best om een vliegende start te maken.

Het afgelopen jaar dreunt na

Een vliegende start, dat klinkt goed. Maar jij bent nog maar half bijgekomen van het afgelopen jaar. De laatste weken ben je op je tandvlees doorgekomen, en de stress zit je nog steeds helemaal tot hier. Het vervelende van stress is dat het niet enkel in je hoofd blijft zitten. Op den duur straalt het uit naar je hele lichaam. Er ontstaat pijn in je nek, in je schouders, in je benen. Je lichaam roept tegen je dat je moet stoppen en rust moet nemen, maar je moet nog zo veel doen. Het nieuwe jaar is een nieuwe kans voor jou om het niet zover te laten komen. Wat als je van jouw goede voornemen iets maakt wat jij verdient het komende jaar: meer tijd voor jezelf?

Meer tijd voor jezelf

Leuk, zo’n voornemen om meer tijd voor jezelf te nemen. Maar hoe begin je daarmee? Er zijn allerlei hobby’s die je op kunt pakken. Opgaan in een goed boek, ontspannen met een leuke serie of film. Je kunt ook bezig gaan met iets dat minder voor de hand ligt. Tekenen, een breiwerkje starten of een muziekinstrument leren spelen. Een wandeling buiten kan ook fijn zijn. Zelfs al is het koud, het kan fijn zijn om zo nu en dan een frisse neus te halen en je gedachtes buiten de ruimte te geven.

Een persoonlijke Shiatsu massage

Er zijn meer ontspannende opties buiten de deur. Een manier om echt helemaal tot rust te komen is een rustgevende massage, zoals een shiatsu massage. Misschien heb je hier al wel eens van gehoord. Tijdens een shiatsu massage sta jij centraal. De massage is toegespitst op wat jij nodig hebt. Een shiatsu massage bij Manuele Praktijk Anna Bron is een heerlijk ontspannende ervaring. De massage is altijd persoonlijk en op maat gemaakt. Anna zorgt ervoor dat de behandeling altijd helemaal aansluit bij jouw situatie en hulpvraag.

Druk op je tsubo’s

Shiatsu is afkomstig uit Japan. Het is vergelijkbaar met acupunctuur in achtergrond, alleen bij een shiatsu massage komen geen naalden te pas. De therapeut drukt met haar handen, duimen, vingers, ellebogen en polsen op zogeheten tsubo’s. Dit zijn drukpunten op je lichaam waarmee je spierstijfheid, bloedsomloop en spijsvertering kunt be├»nvloeden.

Ook jij maakt een nieuwe start

Een shiatsu massage is dus niet alleen ontspannend, maar het kan je ook van allerlei klachten verlichten. Een shiatsu massage activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Je lijf is in staat om die rust te bewaren. Als je geregeld een shiatsu massage neemt en de lichamelijke ontspanning ervaart die zo’n massage met zich meebrengt, zul je op lange termijn merken dat je steeds makkelijker naar die rust kunt terugkeren. Als jouw voornemen is om in 2020 de spanning niet meer je lijf in te laten zijn shiatsu massages dus ideaal.

 

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

2 + 8 =

Share This