Lage rugpijn, je kunt ervan af komen!

 

Wist je dat vier op de vijf mensen weleens last heeft van lage rugpijn? Grote kans dat jij hier dus ook regelmatig mee geconfronteerd wordt. Nu is er een groot verschil tussen af en toe wat last, bijvoorbeeld doordat je te zwaar getild hebt, of dagelijks naar de pijnstillers moeten grijpen omdat je niet weet hoe je zitten of staan moet van de pijn.

Uit balans

Wanneer de pijn in je rug zoveel impact heeft op je doen en laten, is het verstandig om ernaar te laten kijken. Het kan dan wel zijn dat veel mensen er regelmatig last van hebben, maar dat wil niet zeggen dat het gewoon is of dat je het maar voor lief moet nemen. Pijn is een signaal van je lichaam dat er iets uit balans is en daar kan vaak wat aan gedaan worden.

Verschillende oorzaken

Rugpijn kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden en daarom is het van belang om dit individueel, dus per persoon te bekijken. Zo kan de behandeling ook helemaal afgestemd worden op jouw specifieke situatie. 

Shiatsu

Shiatsu is lichaamstherapie of massage die aan het begin van de vorige eeuw in Japan ontwikkeld is. ‘Shi’ betekent ‘vinger’, en ‘atsu’ betekent ‘druk’, en dat is eigenlijk precies wat Shiatsu is. De behandelaar oefent met duimen, handpalmen en vingers druk uit op bepaalde plaatsen op het lichaam. Deze plaatsen komen overeen met de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, uit de acupunctuur.

Blokkades

Tijdens een Shiatsu behandeling worden blokkades in die energiebanen verwijderd, waardoor de energie weer vrij kan stromen en je weer in balans komt. Het klinkt misschien vreemd, want dit soort taal zijn wij als westerlingen niet zo gewend. Maar de meridiaanlijnen komen ook veel overeen met de fasciale lijnen die wat concreter zijn. Dit zijn de lijnen in het bindweefsel die samen een beweegketen van de spieren vormen. De Shiatsumassage verbetert de doorbloeding én zorgt gelijktijdig ook voor ontspanning in je spieren. En die ontspanning ervaar je zelfs nog dagen na de behandeling!

Zelfherstellend vermogen

Je lichaam wordt als het ware wakker geschud en dat activeert het zelfherstellend vermogen. Pijn is een gevolg, en geen oorzaak. Het is dus ook belangrijk dat je die oorzaak wegneemt of er anders mee om leert gaan. Heb je een zittend beroep? Zorg dan dagelijks voor voldoende beweging. Moet je vaak zwaar tillen? Zorg dat je dit op een verantwoorde manier doet. Je leefstijl kan namelijk bijdragen aan het ontstaan, maar vooral ook aan het voorkómen, van rugpijn. 

Over Anna Bron

Manuele Praktijk Anna Bron is de praktijk van Anna, waar ze mensen helpt met verschillende klachten, zoals stressklachten en vermoeidheid. Haar aanpak is gericht op het lichaam als geheel. Een klacht hoeft namelijk niet op de plek te zitten van de oorzaak, maar kan het gevolg zijn van een aantal verschillende oorzaken op verschillende plekken. Alle systemen in het lichaam werken immers met elkaar samen, en ieder lichaam werkt anders. Anna Bron kan je naast Shiatsu ook helpen met andere vormen van massagetherapie en leefstijladviezen. Zo kun jij weer vrij bewegen!

 

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

3 + 11 =

Share This