APK voor je lichaam

We laten regelmatig onze auto controleren, maar weten goed ons eigen lichaam in de steek te laten. Toch kan een probleem in een klein hoekje zitten. Er kunnen ook problemen zijn die klein beginnen en in dat stadium nog geen klachten geven. Wanneer het probleem aanhoudt, worden de klachten steeds groter, totdat ze niet meer te negeren zijn. Je kunt dit voor zijn door op tijd in te grijpen en regelmatig je lichaam te laten controleren, adviseert Anna Bron van Manuele Praktijk Anna. Door op deze manier zorg te dragen voor je lichaam kun je het ontstaan van klachten voor zijn en problemen herstellen voor ze jouw leven in de weg gaan staan.

Regelmatige controle

We dragen zorg voor alles om ons heen. Het huis krijgt geregeld een schoonmaakbeurt zodat het stof zich niet gaat ophopen waarbij alle plekjes een voor een gecontroleerd worden. De auto gaat ieder jaar naar de garage voor een apk. De reparateur loopt alle onderdelen van de auto langs om te controleren of alles naar behoren werkt en er op het moment – of in de toekomst – niet kapot is of zal gaan. Wanneer het op onze spullen of woonomgeving aankomt, dragen we hier de hoogste zorg voor. Bij de kleinste klachten van je dierbaren spoor je ze aan om naar de dokter te gaan.  

Alleen de zorg om onszelf?….

Toch vergeten veel mensen om diezelfde zorg voor zichzelf te dragen. Je denkt zelf bij de meeste klachten: ‘ach, het zal wel snel voorbij gaan’. Je zoekt er niet veel achter. Ook grijpen we graag naar ongezond voedsel en laten we beweging wel eens achterwege. Je kunt alleen te maken krijgen met problemen in je lichaam vóór de klachten ontstaan. Ook kan het zijn dat een probleem begint met milde klachten en pas op termijn hevige klachten laat zien. Wanneer je met die hevige klachten aan de bel trekt, kan het al een stuk moeilijker zijn om de klacht weer onder controle te krijgen. Dit is alsof je eerst een sticker op het waarschuwingslampje in je dashboard plakt en pas iets doet als de auto stopt met rijden.

Mogelijke problemen

Een voorbeeld hiervan is een klein ongelukje. Je spieren kunnen hierdoor samentrekken en er ontstaan stressreacties in het lichaam die weer nieuwe klachten met zich mee kunnen brengen. Je kunt ook rondlopen met klachten zonder dat je hier echt bij stilstaat. Je bent bijvoorbeeld erg vermoeid, hebt last van hevige hoofdpijn of kampt met spierpijn die niet binnen een paar dagen wegtrekt. Dan kun je denken, het hoort er gewoon bij, het gaat wel weer over. Maar hier kan juist een lichamelijk probleem aan ten grondslag liggen dat het lichaam niet meer zelf kan herstellen. Het is belangrijk om dan naar je lichaam te luisteren: een klacht geeft immers meestal aan dat er een probleem is.

Over Anna Bron

Je kunt deze en andere problemen voor zijn door regelmatig je lichaam te laten controleren, zeker wanneer je recent een ongeval of val hebt gehad. We kijken hierbij naar het lichaam als geheel. Gezondheid is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten die met elkaar samenwerken: voeding, je immuunsysteem, slaap, stress, beweging en ademhaling. Een probleem in een van deze gebieden, kan klachten veroorzaken in een ander gebied. Anna Bron kan met jou deze elementen langslopen en je lichaam controleren of eventuele verstoringen en disbalansen, om je lichaam weer te kunnen herstellen. Hiervoor gebruikt zij verschillende methodes, zoals massagetherapie, shiatsu, chirotherapie, de Dorn-methode, cupping en leefstijl-adviezen. 

 

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

15 + 11 =

Share This