De juiste massage voor jouw klacht

 

Je probeert er iedere dag het beste van te maken, maar soms lijkt het wel alsof je lichaam je tegenwerkt. Je komt moe uit bed, zelfs al heb je de hele nacht goed geslapen. Je voelt de hoofdpijn alweer opkomen bij alleen al de gedachte dat je naar je werk moet. Je gaat op zoek naar een oplossing, maar niets lijkt te helpen. Klinkt dit herkenbaar? Misschien is het dan tijd voor een massage.

Gevolgen van stress

Stress, spanning, angst en emoties hebben niet alleen invloed op je mentale gezondheid. Ook in je lichaam kun je op den duur last krijgen van klachten. Soms heb je alleen even het gevoel dat je niet helemaal jezelf bent, maar andere keren voel je jezelf ontzettend beroerd. Dit komt door het activeren van stresshormonen in je lichaam. Dit is op zichzelf een onschuldig en erg nuttig proces. Het zorgt ervoor dat je in situaties waarin het nodig is snel en scherp kunt handelen, bijvoorbeeld als iemand je in het verkeer over het hoofd heeft gezien en je in een seconde uit de weg moet gaan. Bij langdurige stress blijven deze stresshormonen alleen in groten getale in je lichaam zitten. Hierdoor raak je uit balans. Dit zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van verschillende soorten pijn, zoals hoofdpijn en spierpijn, en extreme vermoeidheid.

Prikkelbare darm syndroom

Stress en spanning kunnen bijvoorbeeld een mogelijke oorzaak zijn van prikkelbaredarmsyndroom. Het hormoon serotonine regelt voor een groot deel de bewegingen van je darmen. Bij langdurige stress is de aanmaak van dit hormoon ontregeld. Hierdoor kun je ook klachten in je darmen krijgen, zoals kramp en verstopping. De klachten als gevolg van prikkelbaredarmsyndroom en stressgerelateerde klachten kunnen allebei met shiatsu en massage verlicht worden. Hoe gaat dit in zijn werk?

Verschillende stijlen van Shiatsu

Ieder mens is anders en ook de klachten verschillen per persoon. Twee mensen kunnen bijvoorbeeld beide hoofdpijn hebben, maar de oorzaak hoeft hierbij niet hetzelfde te zijn. Binnen shiatsu zijn dan ook verschillende stijlen. Shiatsu is afkomstig uit Japan, waar verschillende leraren met de massagevorm aan het werk gingen. Deze leraren ontwikkelden na verloop van tijd verschillende stijlen om de massage uit te kunnen voeren. Klassieke shiatsu is een massagevorm waarbij vooral met de duimen druk uitgeoefend wordt op het lichaam. Deze vorm van shiatsu is gebaseerd op meridianen in je lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke drukpunten, dezelfde punten als bij bijvoorbeeld acupunctuur, kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Bij een andere stijl wordt ook gebruikgemaakt van armen, ellebogen, en soms zelfs knieën of voeten, om de druk uit te oefenen. Ook het rekken van armen en benen hoort bij sommige stijlen van shiatsu.

Welke behandeling het beste past

De stijl van de behandeling hoeft niet elke keer hetzelfde te zijn. De vorm van een shiatsu massage wordt vaak gepersonaliseerd naar jouw klacht. Dit is mogelijk door middel van een persoonlijk gesprek. Doordat je vertelt over je klachten en de eventuele achtergrond daarvan, kan een therapeut daar een beter kader bij plaatsen. Door op die informatie voort te borduren, kunnen we bekijken welke behandeling het beste bij je past. Zo zijn sportmassages, cupping, guasha en kinesiotaping andere opties die ook tot de mogelijkheden behoren. Anna Bron adviseert je graag over de juiste behandeling voor jou! 

Over Anna Bron

Manuele Praktijk Anna Bron is de praktijk van Anna, waar ze mensen helpt met verschillende klachten, zoals stressklachten en vermoeidheid. Haar aanpak is gericht op het lichaam als geheel. Een klacht hoeft namelijk niet op de plek te zitten van de oorzaak, maar kan het gevolg zijn van een aantal verschillende oorzaken op verschillende plekken. Alle systemen in het lichaam werken immers met elkaar samen, en ieder lichaam werkt anders. Anna Bron kan je naast Shiatsu ook helpen met andere vormen van massagetherapie en leefstijladviezen. Zo kun jij weer vrij bewegen!

 

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

8 + 10 =

Share This