Manuele praktijk Anna

          

                      Voor shiatsu- en

                                       massagetherapie

 

Gevolgde opleidingen:

 

Massage:

 

 • sportmassage

 • segmentale massagetherapie

 • shiatsu namikoshi

 • stoelshiatsu

 • medical taping

 • medische basiskennis: anatomie, fysiologie en pathologie

 • Zen-shiatsu

 • cupping/scraping

 • guasha

Om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden volg ik regelmatig cursussen, bijscholing en intervisiedagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paarden:

 

 • ORUN instructeur 2 

 • KNHS licentie HI-2 instructeur rijden

 • Trailerlaadspecialist

 • paardensportmassage

 • instructeur rechtrichten i.o. ( bij Marijke de Jong)

Ook op het gebied van paarden volg ik regelmatig bijscholing en cursussen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over mij

 

Algemeen

Ik ben Anna Bron. Samen met mijn vriend Jan-Willem woon ik op een kippenboerderij in Drachtstercompagnie. We houden ruim 30.000 vrije uitloop hennen voor de eieren.

Vrije uitloop betekent dat de kippen zowel in het hok als buiten in de wei kunnen scharrelen. (Scharrelkippen scharrelen alleen in het hok.) Het kippenbedrijf is voornamelijk de tak van Jan-Willem en daarom kan ik mij daarnaast ook bezig houden met andere activiteiten.

 


 

Shiatsu en Massage

Na verschillende studies te hebben geprobeerd (diermanagement aan het van Hall instituut in Leeuwarden, Technologie management en Accountancy & Controlling aan de Rijks Universtiteit Groningen), maar me nergens echt op mijn plek te voelen ben ik uiteindelijk gestopt met studeren en op zoek gegaan naar iets wat beter bij mij paste. Hoewel het studeren me goed afging, miste ik de fysieke inspanning en voelde ik me niet voldaan aan het einde van de dag.

Naar aanleiding van een blessure van mijn paard was ik begonnen met een cursus sportmassage voor paarden. Praktisch bezig zijn met dieren, dat sprak me wel aan. Maar ik vond niet dat ik het vak echt onder de knie had, en ik wilde meer weten, en meer voelen.

Toen ben ik begonnen met sportmassage voor mensen en zo werd ik helemaal enthousiast over massage.

Het is fascinerend om te ontdekken hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe lichaam, geest en ziel een geheel vormen en elkaar beïnvloeden.

Uiteindelijk heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van massage en ben erg enthousiast geworden over shiatsu. Shiatsu is in de praktijk gewoon echt heel effectief en het geeft me veel voldoening als mensen echt verlichting voelen van hun klachten na een behandeling.

In mei 2010 heb ik de deuren van mijn praktijk aan huis geopend en sinds juli 2011 worden de therapeutische behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed.


 

Paarden

Naast massage houd ik me ook nog bezig met mijn grote passie: paarden. Al van jongs af aan ben ik helemaal gek van deze fantastische dieren. In 1998 ben ik via mijn nicht Annemiek in aanraking gekomen met Natural Horsemanship. Zij was in Amerika geweest en kwam terug met de in Nederland toen nog erg onbekende methode van Pat Parelli. Hoewel ik eigenlijk meer geïnteresseerd was in dressuur en Annemiek met een spijkerbroek en een westernzadel in de weer ging, begon ik toch steeds nieuwsgieriger te worden, want haar paarden kwamen naar haar toe en konden los allerlei oefeningen doen, terwijl ik met mijn hoofdstel met bit soms maar moeilijk met mijn paard overweg kon. Uiteindelijk heb ik het hoofdstel ook aan de kant gegooid en ben opnieuw begonnen met mijn paard, eerst met grondwerk en toen rijdend met een touwhalster. Communiceren met je lichaamstaal en een relatie opbouwen met je paard op basis van wederzijds vertrouwen en respect is waar het om gaat. Alleen al dat je paard naar je toekomt als je bij de wei komt, in plaats van dat je hem moet vangen geeft een heel ander gevoel. Voor mij is het rijden niet meer leuk als het voor het paard niet leuk is. Het is dus de kunst om te zorgen dat je paard hetzelfde wil doen als jij. Het gedrag van paarden fascineert me en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik ben een aantal jaren werkzaam geweest op het bedrijf van mijn oom Natural Horse Company de Wiken als instructrice en beleerde daarnaast de paarden en ging aan de slag met diverse “problemen”, zoals trailerladen. Dit was een erg leuke en leerzame tijd en nadat het bedrijf gestopt is, heb ik een aantal lesklanten die een eigen paard hadden overgenomen. Inmiddels heeft de dressuur ook weer meer mijn aandacht getrokken en ben ik met behoud van de principes uit natural horsemanship me weer aan het verdiepen in het rechtrichten, klassieke rijkunst en wedstrijddressuur. Voor het lesgeven ben ik ORUN gediplomeerd.

 

 

 

 

© Copyright Anna Bron